Un experiment WOW

Spălatul pe mâini reprezintă un lucru primordial pentru sănătatea noastră, a tuturor. Zilnic, suntem în contact direct cu zeci de bacterii și în comparație cu adulții, copiii noștri nu conștientizează atât de tare acest pericol. Pentru că orice părinte s-a confruntat cel puțin o dată cu refuzul copilului său de a se spăla pe mâini, astăzi vă propun un experiment care sigur îi va face pe cei mici să fie mai responsabili, mai precauți și mai grijulii în ceea ce privește igiena lor personală.
Materiale:- un vas;- apă;- sclipici sau piper negru;- săpun lichid;- bețișoare de urechi sau propriile degețele;
Cum facem asta?Păi stabilim de la bun început că scopul nostru este de a afla cum scăpăm de microbi. Fiind invizibili, copilul are nevoie de ajutor pentru o mai bună reprezentare a acestora, așa că microbii în cazul nostru vor fi reprezentați de piper negru/sclipici.
Să începem.Adăugăm apă într-un vas (alb de preferat). Vom presăra deasupra apei „microbii” (sclipici/piper negru măcinat).  Vom ruga copilul să introducă propriul degețel sau bețișorul de urechi în acest amestec. Nu se va întâmpla nimic spectaculos, ci ne vom alege cu un deget/bețișor pătat de piper.Vom ruga din nou copilul să introducă degețelul sau bețișorul de urechi, dar de data aceasta în săpun, apoi să atingă din nou amestecul.
Ce vom observa? Vom vedea cum „microbii”, reprezentați în cazul nostru de sclipici sau piper, vor fi înlăturați atunci când intră în contact direct cu detergentul.
Concluzie?Să îi învățăm pe cei mici că apa și săpunul ajută împreună la reducerea bacteriilor. Este esențial să realizăm că această este o igienă corectă și eficientă în a elimina microorganismele și a ne menține sănătoși. Nu este îndeajuns să folosim doar apa. Și un lucru foarte important: puterea exemplului. Spălați-vă împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Social media