Totul va fi bine, mămici!

Astăzi am ales să scriu pentru voi, mămici de pretutindeni. Voi sunteți cele fără de care lumea asta ar fi incompletă. Sunteți cele care ați primit darul cel mai de preț – acela de a da viață. Sunteți cele mai sensibile și totodată, cele mai bătăioase ființe pe care le cunosc. Luptați până-n pânzele albe pentru voi și familia voastră, iar momentele în care vă aflați acum nu vor distruge nimic din ceea ce sunteți construite: ambiție, curaj, putere, credință, optimism. Frica de necunoscut, teama față de ceea ce implică postura de mămică, gândurile legate de cum va decurge sarcina, toate acestea s-au suprapus cu această perioadă grea cu care ne confruntăm la ora actuală.

Din păcate, trăim niște vremuri fără precedent. Aerul pe care-l respirăm e toxic, oamenii din jur sunt plini ce incertitudini, iar liniștea e asurzitoare. E greu pentru toată lumea, însă cel mai dificil vă e vouă. Ați ales să deveniți mame într-un moment fericit al vieții voastre și așa trebuie să decurgă totul în continuare. Cu mult optimism. Nu lăsați gândurile negative să vă acapareze și încercați să rămâneți pozitive. În acest drum nu sunteți singure. Aveți susținerea familiei, a prietenilor, dar și a mea și a tuturor de pe acest pământ. Totul va fi bine! De aceea am ales azi să vă scriu. De ce? Pentru că mă doare prin ce treceți. Pentru că simt teama de necunoscutul care vă înconjoară. Pentru că mă pun în locul vostru și îmi dau seama că e greu să gândești rațional. Pentru că aș da orice să vă iau toate grijile și să le arunc undeva unde să nu le mai găsiți vreodată. Pentru că stresul acesta nu vă face bine și gândurile nu încetează să fugă în toate direcțiile. 

Însă vreau să vă spun așa: Eu știu că puterea mamei este infinită încă din momentul în care află că e însărcinată. De atunci ea poate muta munții din loc, se poate lupta cu oricine și poate demonstra că se descurca excelent atunci când se simte depășită de orice situație. Lumea asta prinde viață prin ei, cei care acum fac tumbe în pântecele voastre. Frumusețe mai mare în a aduce pe lume, a sprijini și a încuraja o ființă umană mică și fragilă nu există! Da, fricile sunt perfect normale. Dar de multe ori ele nu sunt ale voastre, ci ale părinților, bunicilor, ale celor din jur. Fiind repetate și de cele mai multe ori induse, ele ajung să constituie pentru voi adevărul absolut. Curajul vostru nu anulează frica, însă vă ajută să o identificați ca să puteți trece peste ea. Ascultați-vă instinctele. Luați-vă după ele.

TOTUL VA FI BINE!

Majoritatea trăiți momente unice. Prima sarcină, primul copil, primul picioruș al bebelușului din viața intrauterină pe care ajungeți să îl simțiți. Ce momente minunate! Ați auzit primele bătăi ale inimii copilului, ați văzut primul zâmbet al celui mic afișat pe ecranul ecografului, ați simțit primul sughiț, primul plâns și veți avea parte în curând de prima îmbrățișare. Acea îmbrățișare mult așteptată care va opri timpul în loc. 

Dragi mămici, eu cred în voi. Și vreau să credeți și voi în puterile pe care le aveți. Am fost și eu aici cândva. Am trecut prin aceleași temeri, doar că într-o altă perioadă. Îmi imaginez ce simțiți. Sunt alături de voi. Din prietenie, empatie și respect. Păstrați-vă calmul. În curând, totul se va termina cu bine și vă veți ține minunile în brațe!
Și nu uitați – mamele au super puteri. ❤️ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Social media