To(r)tul perfect pentru mame

Fie că vrei să pregătești ceva rapid pentru niște prieteni care și-au anunțat prezența la tine în weekend, fie că ai poftă de ceva dulce, fie că vrei să serbezi ziua cuiva, îți prezint o rețetă simplă super simplă care nu-ți va da prea multe bătăi de cap. Cu un bebeluș agățat de picioarele mele toată ziua, activ de dimineața până seara și cu multe nevoi ce necesită rezolvare pe loc, nu îmi permit luxul de a face aluat, de a coace, sau de a întinde foi pentru prăjituri. Nici timp și nici plăcere prea mare nu îmi provoacă statul în bucătărie. Câteodată mă minunez și eu de mine, când am chef și de lucruri complicate. Dar mă sting la fel de repede. Să revenim totuși.Cel mai bun tort pe care îl poți face este acesta: TORTUL DIPLOMAT.

Ingrediente:

  • 400 ml iaurt;
  • 500 ml frișcă (Megle recomand);
  • 200 g zahăr brun;
  • 3 plicuri gelatină;
  • 1 compot ananas;
  • 1 compot piersici;

Mod de preparare:

Eu înainte de toate pregătesc fructele. Le tai în bucăți mici și le pun deoparte. Apoi pun gelatina în siropul de ananas și o las acolo până îi vine rândul să mă ocup de ea. Între timp mixez iaurtul cu zahărul, apoi frișca până se întărește. Amestec frișca și iaurtul. Iau gelatina și o las puțin la foc mic până se topește. După ce s-a topit bine o adaug peste amestecul de frișcă și iaurt. Adaug  fructele, omogenizez foarte bine, iar deasupra ornez cu ce am la îndemână. (Kiwi, ananas, piersici, struguri) De precizat este faptul că trebuie să stea la rece după preparare. Eu îl bag mereu la congelator și îmi pun alarma să sune într-o oră că sigur uit de el. În felul acesta îl putem savura și mai repede. 

Este un desert delicios, nu e baby friendly, dar putem să le dăm și lor să guste măcar o bucată de ananas. Hai și puțină piersică. O dată nu se pune.  Eat dessert first. Întotdeauna.

Spor la treabă! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Social media