Tatăl – suport moral și ajutor necondiționat pentru mame

Tații iubesc la fel de mult ca mamele, doar că ei au un alt stil de arăta acest lucru. În orice moment ei sunt acolo pentru a ne da putere să mergem mai departe. De când află că sunt tătici sunt într-o fericire continuă și ne sprijină cu tot ceea ce știu ei mai bine pentru ca noi, mamele, să trecem ușor de perioada sarcinii și după ce se naște bebelușul. 
Tatăl este omul care se pune în locul mamei când hormonii ei o iau razna și încearcă sa găsească diferite căi pentru a o liniști.
Tatăl, prin simpla lui prezență, face tot posibilul ca mama să înțeleagă că nu e singură pe acest drum.
Tatăl vede când mama e obosită și îl ia pe bebe chiar și pentru câteva minute pentru ca ea să își dea un refresh.
Tatăl e cel care, dimineața, îl ia ușor pe bebe de lângă mamă și o lasă să mai doarmă puțin.
Tatăl încearcă să o înlocuiască pe mamă cu succes și de cele mai multe ori îi iese. Asta doar dacă e lăsat. 


Omulețul nostru a venit pe această lume singur și  responsabilitatea noastră e să îl creștem cât de bine știm. Nu a venit cu instrucțiuni de folosire, iar noi eram doi adulți care știau doar multă teorie în ceea ce privește creșterea unui nou-născut, însă practica ne cam juca feste. Le-am luat pe rând, am încercat să fim atenți la nevoile lui și am testat orice variantă pentru ca el să se simtă în siguranță alături de noi.
Ca mamă, găsești milioane de resurse pentru a nu ceda, dar și tatăl are la fel de multe ca tine. O regulă de bază care a funcționat și funcționează în familia mea e că întotdeauna l-am încurajat. De la primul schimbat de scutec, până la prima băiță, de la primul mârâit, până la primul puseu, ori de la primul cântec, până la primul stat singur cu copilul cât timp eu am fost plecată. La ei funcționează foarte bine treaba asta cu încurajarea. Am avut încredere că și el știe să facă totul ca mine și de fiecare dată s-a simțit util și fericit că poate să îmi dea o mână de ajutor. Dacă pornim din start cu „nu îi pui bine pampersul”, „nu îl mai ține așa”, „nu are niciun gust mâncarea” și așa mai departe, nu vom avea decât noi de suferit. Pentru că ei cred că sunt mai stângaci din fire, au nevoie de confirmarea faptului că fac bine, ca se descurcă minunat și că au ajutat mai mult decât s-ar fi așteptat în astfel de situații. Mamele obosesc și au nevoie câteodată de un reset, iar ei ni-l pot oferi doar dacă noi acceptăm.
Acceptați ajutorul lui, al soțului vostru și împreună veți fi mai fericiți și mai odihniți.
În încheiere nu pot decât sa vă doresc să aveți soți la fel de buni așa cum este al meu. 
Mulțumesc, soț!❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Social media