
În vremurile astea în care suntem închiși în case trebuie să improvizăm activități pentru cei mici. Și cum drumurile către librării, market-uri și Mall-uri sunt cam blocate suntem nevoiți să inventăm.
Astăzi mi-am amintit o rețetă de plastilină pe care am mai făcut-o cu cei mici la grădiniță în urmă cu ceva timp. Oricând ar fi preferat-o, la orice oră din zi. Erau pur și simplu fascinați de această textură.
Pe de altă parte este o activitate relaxantă, ce le stimulează creativitatea și îi ajută la dezvoltarea motricității fine. Atât preșcolarii, cât și cei mici de doar câteva luni o pot modela. Își antrenează dexteritatea, își îmbunătățesc coordonarea mână-ochi, iar culorile fac tot deliciul.
O să specific de la început că este există mai multe tipuri de a realiza plastilină acasă. Eu am ales-o azi pe cea care se prepară la rece.
De ce am nevoie?
- 4 căni cu făină albă;
- 1 cană şi jumătate de sare;
- 2-3 linguri cu ulei;
- 1 cană cu apă;
- colorant alimentar;
Cum am făcut?
Am amestecat apa și uleiul într-un vas, apoi am împărțit intreg lichidul în cantități egale. Eu am folosit 4 culori, însă voi îl împărțiți în funcție de câte culori aveți. În fiecare vas am picurat colorant alimentar de la Dr Oetker. Sarea și făina au fost amestecate împreună într-un castron, după care am împărțit în mod egal întreaga compoziție în cele 4 vase. În final am frământat până am obținut o textură moale și elastică.
Ceva important de menționat este faptul că se usucă foarte repede. De aceea vă sfătuiesc să o depozitați în pungi zip-lock pentru a rezista cât mai mult.



Rareș a fost tare încântat și nu s-a desprins din scăunel o jumătate de oră. A și gustat-o, evident, pentru că la vârsta aceasta e foarte curios și i-am dat voie fiind o plastilină non toxică. Nu a fost cucerit de acest gust și n-a mai încercat. Jos voi atașa și un link ajutător.

Spor la treabă!