O sarcină perfectă

Amintirile mele legate de sarcină sunt încă proaspete. Parcă ieri aflam că am fost binecuvântată cu o minune.

Sentimentul acela că cineva prinde viață datorită ție este ceva de nedescris. Câtă responsabilitate e pe umerii unei mame din momentul în care află că e însărcinată…De atunci totul se schimbă. De atunci devine mamă, iar puterea ei de a-și ocroti puiul aflat în pântece devine infinită.
Aud în jurul meu multe mame cărora le e rău în primul trimestru de sarcină. Senzațiile de rău, greață fac parte din cele mai frecvente probleme ale sarcinii. După statistici, cam 80% din mămici prezintă aceste tulburări. Sarcina mea a fost una „atipică”.

Primul trimestru a fost reprezentat de somn în proporție de 90%. Fiind o persoană foarte activă, uneori eram supărată că în loc să mă bucur de un film ca tot omu’, adormeam în orice poziție pe la ora 20:00.
Pofte? Ce-s alea? Nu l-am trimis pe soț niciodată in miez de noapte să îmi cumpere nu știu ce fruct exotic care nici măcar nu se găsea în supermarket la momentul ăla. 

Trimestrul 2 a fost cel mai frumos din viața mea. O energie mai mare ca atunci n-am avut niciodată, nici măcar acum. Si eram cu balonul la vedere, burtica creștea, bebele începea să miște din ce în ce mai des. Când aveam 27 de săptămâni am fost cu copiii de la grădi în tabăra de vară. Am luat-o pe sora mea cu mine ca să mă mai ajute cu una, alta. Mulți poate că au gândit despre mine ca sunt nebună că plec de acasă o săptămână, fără soț, însărcinată fiind de aproape 6 luni. Nu, nu m-am gândit că aș putea păți ceva și nu am plecat de acasă cu acest gând, ci m-am dus cu inima deschisă și cu chef de distracție pentru cei mici, inclusiv pentru  fii-miu. Se pune că a fost prima lui tabără, da?! 😃

Ultimul trimestru a fost cu distracție la mine. Auzind în jurul meu că urmează nopți nedormite, posibili colici, chin cu alăptarea, am zis să mă relaxez tare bine înainte așa că am dus bebelușul la toate concertele posibile de la Berărie. Țin minte ca eram in săptămâna 38 și în săptămâna 39 aveam DPN-ul. Dar bebe n-a vrut să vină până la 40 de săptămâni și 3 zile, deci as mai fi avut timp de cel puțin un concert.

Dragi mămici, dacă vă simțiți bine și sunteți niște persoane active, e păcat să nu ieșiți. După, va fi mai greu cu organizatul timpului, dar nici atunci nu va fi imposibil. Aceasta a fost experiența mea și vă doresc să aveți o sarcină perfectă, așa cum am avut-o eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Social media