E una din acele seri când…


Îl privesc. Îi aud respirația și mă topesc. Mă minunez de cât de repede crește.

Zilele mamelor sunt grele de la început. Nimeni nu poate contesta asta, iar cel/cea care o face înseamnă că nu a trecut prin asta. De dimineață până seara nu stăm locului o clipă, suntem în continuă mișcare de când bebelușii din dotare încep să o ia din loc. Cu toate astea găsim resurse pentru a zâmbi atunci când vin și ne apucă de mână pentru a-i ajuta să exploreze casa. Ne bucurăm cu toată inima pentru fiecare lucru nou pe care îl fac. Ne simțim mândre de omuleți când încep să rostească primele sunete. Putem să alergăm și să ne jucăm împreună cu ei, iar în același timp să încălzim și masa de prânz, urmând ca între timp să mai „citim” niște cărți, iar când epuizam toate variantele ne ascundem după perdele și ne dorim să ne caute cu privirea,  apoi să ne găsească și să ne sara în brațe. Ce sentiment frumos….Însă trebuie să recunoaștem că de cele mai multe ori abia așteptăm să vină ora de culcare ca să ne putem odihni pentru că a doua zi o luăm de la capăt. E ca un deja-vu.
Dar pentru că suntem „suprasolicitate” nici la noi nu vine somnul așa de repede, însă ne găsim rapid o ocupație: jughineala omuleților.

E una din acele seri în care nu mă satur de el. Nu mă culc, deși sunt chiauna. În casă s-a lăsat o liniște deplină care a învăluit bebelușul într-un somn adanc. Ador liniștea asta. Îl pot auzi cum respiră ușor și îl pot strânge tare în brațe. Mânuțele lui mici și fragile sunt mângâiate și de cele mai multe ori îmi transmite aceeași dragoste strângându-mi și el degetul. Mirosul lui e unic și mă simt binecuvântată că pot să respir același aer cu această minune de om.

Noi, mamele, trăim niște momente unice. Evident, și tații, însă pentru noi totul e mai intens din toate punctele de vedere. E o legătură specială între mamă și copil ce nu poate fi înlocuită de nimeni altcineva.

E doar una din acele seri în care iar mă întreb: oare ce am făcut bun pe lumea asta ca să merit asemenea minune? ❤️

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Social media