Alăptarea exclusivă, o alegere

Cum răspunzi la întrebarea: Alăptezi? Simplu: cu Da/ Nu.

Nu o să înțeleg niciodată de ce mamele aleg să judece alte mame!

De ce există o barieră între cele mare alăptează și cele care aleg să își hrănească puii cu lapte praf? Scopul nostru este același, ne interesează ca cei mici sa ia în greutate, să ude scutece și sa crească frumos.

Am alăptat și alăptez. Copilul meu a luat în greutate în jur de 1500 g în prima lună de viață. La fel și în cea de-a doua. Dar nu mi-a fost ușor. Cu toate că lactația s-a instalat în cea de-a 3 a zi, greul a fost și după. Mi-am dorit să alăptez, am trecut prin răni, canale înfundate, dureri și sâni angorjati. Mi le-am asumat. Nu mă plâng, ci doar încerc să explic că startul în alăptare e unul greu. Și treci printr-o grămadă de stări care uneori te fac să cedezi. Bebelușul nu vine cu instrucțiuni de folosire, iar tu, ca mamă, mai mult decât să îl atașezi la sân așa cum ai văzut că se face, nu prea știi. Dacă nu ai nici omul potrivit lângă tine să te învețe cum se face o atașare corectă, pierzi startul. Lactația nu se pierde, dar scade semnificativ dacă nu este stimulată. Sunt sigură că toate am alăptat cel puțin o dată. Mie mi s-a părut de-a dreptul fantastic instinctul noului născut de a se hrăni. Chiar dacă are doar câteva ore de viață, el se descurcă perfect în acest proces unic. Uf, ce simplu ar fi fost doar așa, dar lung și anevoios e drumul până acolo. 😊

Din acest post e nevoie să înțelegeți că fiecare mamă e unică și face cum vrea și cum simte. Uneori există anumite probleme medicale care nu ii permit mamei să alăpteze exclusiv, alteori e vorba de dorința fiecăreia. Haideți sa nu mai avem prejudecăți și sa nu mai criticăm în necunostință de cauză.
Toate suntem mame și încercăm să le oferim copiilor noștri tot ce avem noi mai bun ca să crească mari și sănătoși. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Social media