„101 de idei despre cum să faci educație financiară acasă copilului tău”

        “Vrei să participi la prefața cărții mele de educație financiară pentru copii și să răspunzi la o întrebare?”, mă întreba Roxana Bucur cu ceva timp în urmă.

–        “Daaaa, cum să nu, cu cel mai mare drag!”, i-am răspuns. M-am bucurat să aud că urmă să își îndeplinească acest vis măreț, acela de a mai scrie încă o carte.

Pe Roxana o știu din timpul facultății, e un om tare muncitor, perseverent și serios, de aceea tot ce are astăzi i se datorează în mare parte ei, drept pentru care are propria ei carte despre educație financiară.

„101 de idei despre cum să faci educație financiară acasă copilului tău” este o carte din care vei află ce activități să faci cu copilul tău și de ce sunt recomandate acele activități. „De ce-ul” îl constituie argumentarea psihologică și didactică a învățării. Este o carte în care teoria este îmbinată cu practică pentru a oferi copilului activitatea potrivită intereselor, nivelului de dezvoltare și nevoii de învățare din acel moment. Activitățile sugerate și învățarea educației financiare se pretează copiilor începând cu vârstă de 3 ani. Cartea se adresează părinților care își doresc să implementeze educația financiară acasă cu copiii de vârstă cuprinsă între 3 și 11 ani.

Noi suntem modele pentru copiii noștri, așa că de noi depinde să punem limite și să gestionăm corect anumite situații.
Lucrez în învățământ și sunt înconjurată de preșcolari care le cer foarte des părinților jucării scumpe, haine, vacanțe, zile de naștere în anumite locațîi scumpe. De cele mai multe ori bat din picioare pentru a primi, iar părințîi nu fac altceva decât să le îndeplinească doleanțelele copiilor.
Copilul nu conștientizează diferența dintre nevoi și dorințe, dar asta pentru că nici părintele nu știe să explice pe înțelesul lui că banii se câștigă greu și de aceea trebuie să fie cheltuiți într-un mod responsabil.

Cartea „101 de idei despre cum să faci educație financiară acasă copilului tău” subliniază faptul că niciodată nu e prea devreme să începem educația financiară cu cei mici.
Mi se pare extrem de important că educația financiară să între cât mai repede în școli că și materie obligatorie. În acest fel, cei mici vor putea învața de la vârste fragede ce înseamnă o gestionare responsabilă a bugetului.

Societatea noastră ar putea deveni mai dezvoltată, mai competitivă, mai puternică din punct de vedere economic pentru că ei, copiii noștri, reprezintă viitorul.
Ei sunt generațiile ce ne vor reprezenta în următorii ani, așadar de noi depinde să îi învățăm importanța banilor care sunt vitali în viața unui om.

De asemenea, puteți beneficia de o reducere de 15 % dacă accesați imaginea de mai jos și introduceți codul „happymom”. 

Mai multe despre Roxana Bucur gasiți aici: https://www.psihologiabanilor.ro/webshop-cărți/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Social media