Despre mine – Be happy, mom

Cine sunt și de ce?
Sunt Bianca, mămică de Rareș, educatoare de meserie, soție de 2 ani și jumătate. Numele acestui blog are legătură cu mine și mă reprezintă în totalitate. Da, mă consider o persoană fericită si împlinită. Cu tot ce am, cu tot ce fac.

Sunt mamă și asta nu mă împiedică să fiu eu, cea care eram înainte de bebe. Am încercat mereu să păstrez o balanță între viața socială și cea de mamică. Petrecareață de meserie, căci sunt geamăn, niciodată nu am ratat nunți, botezuri, concerte și tăieri de moț.

M-am bucurat de fiecare clipă, am trăit fiecare moment alături oamenii din jurul meu și am legat multe prietenii. De când am născut treaba s-a cam schimbat. În sensul în care programul nostru a fost transformat în rutinele bebelușului, consecventa acțiunilor noastre nu trebuia să lipsească pentru ca el să facă diferența între zi-noapte, alăptarea exclusivă însemna că el să mănânce la cerere, nu la program, nevoile lui în primele luni de viață erau în legătură strânsă cu mine, mama lui.

Eu ii eram iubire, protecție, hrană, confort, viață, miros. Colicile nu au apărut în viața noastră, slavă Domnului, iar el a avut de mic somnuri lungi și legate noaptea, cu treziri scurte pentru a mânca. Într-un cuvânt: odihnă. Copil liniștit, părinte odihnit. Nu pot să explic în cuvinte ce minunat e să ai un copil, câtă iubire poate exista într-un om, câtă putere și determinare poți avea pe mai departe.

După acomodarea bebelușului cu mediul înconjurător ne-am făcut curaj și am plecat de acasă, aveam un botez, apelând la bunica pentru a sta cu el. Bunica mea, mama mamei mele îl iubește necondiționat ca pe copilul ei. Am avut încredere în ea și l-am lăsat pentru că așa am simțit. Avea 2 luni, nu avea rost să îl iau după mine nefiind vaccinat.

Așa că de atunci ne-am făcut timp și pentru noi, plecând la diferite evenimente, chiar și pentru câteva ore. Am fost doar noi doi și timpul a fost al nostru. Ne-am bucurat de oameni și momentele cu ei, am schimbat rutina și am recăpătat energia de care aveam nevoie dându-ne acest refresh. Nu ne-am simțit vinovați o clipă așa că profităm de fiecare ocazie și fugim de acasă. Așa de bine ne face…

Pe scurt, ideea cu numele blogului este un îndemn la fericirea noastră, a mamelor. Suntem la fel de minunate chiar dacă plecăm de acasă pentru câteva ore și mult mai fericite că am ieșit și am schimbat un pic mediul. 😊

Eu asta simt mereu și mă încarc cu energie pozitivă atunci când ma revăd cu oamenii dragi!


Be happy, mom! Meriți asta! 

Comentariile sunt închise.

  • Social media